NIEUWSARCHIEF

 

31 oktober 2015

De wintertijd is ingegaan en doorgaans betekent dat voor Volkje ook winterslaap tijd. Maar nu nog even niet! Ik ben allerlei nieuwe Volkje producten aan het ontwikkelen: gekke pop up boekjes, aankleedpopjes en andere dingen. Ik borrel en bruis van de plannen, maar daarover in de loop van 2016 meer. Wil je wat sneller op de hoogte gehouden worden? Volg Volkje dan via Facebook! Wil je al zien waar ik mee bezig ben? Kom dan naar een van de Volkje activiteiten.

In de agenda zie je waar Volkje in november en december te vinden is. Ik hoop je ergens te ontmoeten!

brengers van goede gaven

AGENDA

Di 3 november: Volkje vertelt: het Zaadje dat wilde weten wat het worden zou. Winterwonderland Intratuin IJsselstein 18.00 - 21.00 uur

Za 7 november: Dag van de bibliotheek, Bibliotheek IJsselstein Pop Up Atelier over Illustreren en Vormgeven. 10.30 - 16.00 uur

Zo 8 november:Volkje vertelt: Leliebel en Brommel Sint Maartensmarkt Utrecht 12.00 - 17.00 uur

Vr 11 december: Volkje vertelt: Het Zaadje dat wilde weten wat het worden zou. De Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst Volkje is te vinden op locatie Walkade 18 in IJsselstein van 19.00 - 22.30 uur

Zo 13 december: Zelfgemaakte KerstMarkt Utrecht, Mariaplaats 11.00 - 17.00 uur

Ma 21 december: Verschijnen van Het Vrije Volkje: de Winterbode. Heb je je nog niet ingeschreven voor dit gratis digitale minimagazine? En wil je de Winterbode wel ontvangen? Schrijf je dan hier in en vergeet niet je inschrijving te bevestigen!

 

30 augustus 2015

Wat een plezier was dat om te mogen vertellen op de Zelfgemaakte Markt! Was je erbij? Dan kan het zijn dat mijn hubbie Jan-Willem jou of je kind(eren) op de kiek heeft gezet. Kijk maar eens op de FOTOPAGINA'S (NB het zijn er 3, onderaan de pagina kun je doorklikken) Heb je een leuke foto gezien die je wilt ontvangen? Stuur dan een mailtje naar emmy@volkje.nl met het nummer van de foto (de code staat onder de vergroting). Het kost niks en ik doe het graag.

 

 

 

GEWEEST

zo 2 augustus van 14.00 - 16.30: mini expositie van Volkje prenten bij Thee in de tuin, Vestingsplantsoen IJsselstein

Za 29 augustus van 13.00 - 17.00 uur: doorlopende vertelvoorstellingen (duur ongeveer 10 minuten) Leliebel en Brommel, Zelfgemaakte markt, Maria plaats Utrecht

vr 11 september: POP-UP Atelier Bibliotheek IJsselstein van 15.00 - 17.30: Linosnijden en drukken

Vr 18 september: POP-UP Atelier Bibliotheek IJsselstein van 15.00 - 17.30: kleurend vertellen

Vr 25 september: POP-UP Atelier Bibliotheek IJsselstein 15.00 - 17.30: gekke toepassingen

Za 26 september: Zelfgemaakte Markt, Mariaplaats Utrecht van 11.00-17.00

Vr 9 oktober: POP-UP Atelier Bibliotheek IJsselstein van 15.00 - 17.30: Volkje Vertelt: Leliebel en Brommel

 

 

31 juli 2015

LELIEBEL & BROMMEL: een vertelkast verhaal van Volkje vertelt.Even voorstellen? klik hier

Er wordt hard gewerkt in het Volkje atelier! Op zondag 2 augustus ben ik te vinden bij Thee in de tuin van Eetbaar IJsselstein aan het Vestingsplatsoen in IJsselstein, met een mini expositie van Volkje. Ennnnnnn.... ik ben daarnaast heel druk aan het schilderen en schrijven aan mijn nieuwe vertelkastverhaaltje : Leliebel en Brommel. Leliebel is ene kevertje met hele lange voelsprieten. Dat is soms best lastig! Brommel, haar vriendje, helpt haar. Het verhaaltje is voor het eerst te zien en te horen op de Zelfgemaakte markt van 29 augustus en is bedoeld voor grote en kleine mensen met lange, korte of helemaal geen voelsprieten.

 

18 juni 2015

Nog drie nachtjes slapen en dan verschijnt ze weer! De Zomerbode van "Het Vrije Volkje" Om plezier en vrolijkheid te verspreiden en af en toe een beetje tot nadenken te stemmen. Inschrijven kan nog steeds en wel HIER!

Volkje Badeendje Dickie Duck

23 april 2015

Bijna moederdag! Geïnspireerd door het thema 'boeketjes' maakte ik deze "Bloemengroetjes". Voor een uitgebreider filmpje kun je hier kijken. De Bloemengroetjes zijn op bestelling verkrijgbaar en kosten €12,50 inclusief verzendkosten binnen nederland. Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar emmy@volkje.nl

 

Bloemengroetjes 2

 

21 maart 2015

De eerste editie van "Het Vrije Volkje" het digitale minimagazine van Volkje is uit! Er komen er dit jaar nog drie, steeds met het wisselen van de seizoenen. Wil je Het Vrije Volkje niet missen? Schrijf je dan in via deze link

In deze Lentebode:
- Blogje: Binnentuin
- Geluksbonen
- Een verrassing
...en heel veel plaatjes!
Volkje Bloemengroetje

 

Youtube

Op het youtube kanaal van Emmy kun je ook filmpjes bekijken met verhaaltjes over de prenten. In de loop van de tijd wordt er steeds wat aan toegevoegd, dus kom af en toe even terug of abonneer je!

 

15 november 2014

VOLKJE VERTELT

Gisteren heb ik de eerste try outs gehad voor mijn verhalenvoorstelling 'het zaadje dat wilde weten wat het worden zou'. Wat was dat leuk! Een aandachtig gehoor van kinderen uit groep 5/6 en 6 van basisschool de Ark in IJsselstein hebben me van een heleboel bruikbare tips en tops voorzien. Wil je weten hoe de voorstelling uiteindelijk geworden is? Dan ben je van harte welkom om te komen luisteren op 12 december a.s. tussen 19.30 en 22.30 in de kruidentuin van Eetbaar IJsselstein aan het vestingsplantsoen in IJsselstein. Onze voorstelling is onderdeel van de 'Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst' met heel veel voorstellingen en muziek. Een echte aanrader!

Volkje Vertelt

 

25 september 2014

De catalogus pagina's zijn aangepast. Deze pagina's zijn nu vooral bedoeld om een indruk te krijgen van de ingeschilderde prenten. Vanaf 15 oktober 2014 krijgen de Volkjes een eigen webshop op www.markita.nl Daar zijn dan de meest actuele prenten te vinden en direct te bestellen.

18 augustus 2014

postvrouwke

Voor veel mensen is de zomer een periode van uitrusten, in de zon zitten en lanterfanten. Zo niet voor Volkje! Zij heeft het druk. Er zijn talloze piepkleine prentjes gemaakt, die alleen op de marktjes te verkrijgen zijn. Er is een Post Vrouwke geboren en voor de komende decembermaand word er druk gebroed op een eerste verhalenvoorstelling met het vertelkastje.Superspannend! En wil je nog eens zien hoe Volkjes gemaakt worden? dat kan hier

Volkje is te vinden op:

Za 30 augustus op de Zelfgemaakte markt Utrecht (mariaplaats) met Angela Zijderveld en haar schalen van papier mache. De eerste keer op de zelfgemaakte markt staan was heel bijzonder en smaakte naar meer! Lees hier hoe dat was!

Za 20 september op de Kunst en Hobbymarkt (kasteellaan) in IJsselstein

Za 1 of zo 2 november: Creatieve workshop carroussel met IJsselstein Handmade markt( meer informatie volgt)

Vr 12 december: Volkje verhaalt: een voorstelling met de vertelkast (meer informatie volgt)

varenvolkje

 

9 juni 2014

Na een heerlijke vakantie in Frankrijk sta ik weer in de startblokken voor een nieuwe ronde marktjes! Dat betekent: schilderen, ontwerpen en afdrukken!

- Zo 22 juni 2014: Midzomermarkt bij Boscafe Merlijn in Grafwegen (duitsland), vlak bij Groesbeek/Nijmegen.

- Za 28 juni 2014: Zelfgemaakte markt Utrecht (mariaplaats) met Karen Bruinsma van de Viltkamer

 

19 mei 2014

Op 25 mei a.s. is er weer een Handmademarkt in IJsselstein. Van 12.00 - 17.00 bij Atelier de Groene Uil (de voormalige bibliotheek aan de schuttersgracht. Ingang voor het atelier is aan de achterzijde bij de parkeerplaats). Voor Volkje een speciale markt omdat ik dan laat zien hoe ik de prenten snijd en afdruk. Dat dit niet altijd vanzelf gaat kun je hier lezen!

En verder wil ik je met trots attenderen op mijn Nieuwsbrief! Wil je die ook regelmatig ontvangen dan kun je je aanmelden via het subscribe menuutje. Je wordt dan op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes en onder de knop zit steeds een leuke verrassing!

1o april 2014

Tsjonge wat gebeurd er allemaal! Het is wel stil geweest op de site, maar dat wil niet zeggen dat Volkje stil heeft gezeten. Sinds 1 maart zijn de Volkjes ook te vinden in de winkel van Roots cadeaus in IJsselstein. In een speciale minishop van IJsselstein Handmade waar ook mijn collega's hun produkten aanbieden.

Er zijn nieuwe prentjes uit: Brengers van goede gaven (december 2013) en Boomvolkje (maart 2014), te vinden in de catalogus. Ook zijn er piepkleine prentjes verkrijgbaar, maar alleen op de marktjes waar je ze persoonlijk kunt uitzoeken. Geïnspireerd door een nieuw IJsselsteins initiatief: Eetbaar IJsselstein , ben ik ook bezig met prentjes rondom het thema zaden, kiemen en groeien. Hier alvast een voorproefje!

kiem

Ik ben druk aan het bloggen: mijn geschreven Volkjes, en ook die worden steeds meer gevonden en gelezen. Hier kun je ze vinden! En een blogje over het Boomvolkje vind je hier.

En! Zoals het er nu naar uitziet ben ik de komende maanden met Volkje ook te vinden op diverse kunstmarktjes. Daar heb ik reuzezin in!

Zo 22 juni 2014: Midzomermarkt bij Boscafe Merlijn in Grafwegen (duitsland), vlak bij Groesbeek/Nijmegen.

Za 28 juni 2014 (ovb): Zelfgemaakte markt Utrecht (mariaplaats) met Karen Bruinsma van de Viltkamer

Za 30 augustus 2014 (ovb): Zelfgemaakte markt Utrecht (mariaplaats) met Angela Zijderveld

Za 20 september 2014 (ovb) IJsselsteinse Kunst- en Hobbymarkt

Zo 5 oktober 2014 (ovb): Kunstmarkt Nieuwegein

5 oktober 2013

De catalogus is online! Mocht je iemand (of jezelf) blij willen maken met een Volkje: ze zijn vanaf nu te bestellen! En ook de blogpagina werkt!

11 september 2013

Wat een rennen ,vliegen ,draven is het geweest!En nu is ie daar: de website van Volkje ! En niet alleen de website is klaar, maar ook het filmpje waarin ik laat zien hoe ik de Volkjes maak. En.....over een poosje komt er ook nog een klein interview filmpje!

Er zijn inmiddels al een heleboel Volkjes verstuurd. Er is zelfs een zeemeerminnetje naar Wenen gezwommen! Voor meer info zie de prentjes, catalogus en contactpagina.

En dat is niet het enige! Deze zomer heb ik me aangesloten bij een heel leuk nieuw initiatief in mijn woonplaats IJsselstein Handmade Allemaal IJsselsteinse vrouwen die mooie, ambachtelijke en kunstzinnige dingen maken!

Op 28 september a.s. sta ik met mijn Volkjes op de cadeaumarkt van IJsselstein Handmade. Een mooie kans om de Volkjes een life te komen bewonderen! Je kunt ons vinden van 10.00-17.00 bij de Bibliotheek aan de Overtoom, met een kraampje ergens tussen de boeken. Je bent van harte welkom!

Huh